Etusivu
  Minkälaisia vaivoja kiropraktikko hoitaa?
  Kiropraktinen hoito
  Mistä kaikki alkoi
  Koulutettu kiropraktikko
  Ohjeita hoitoon tulijalle
  Selkäranka ja hermosto
  Korvaako KELA?
  Asiakaskertomuksia
  Apua urheilijalle
  Alan tutkimuksia
  Yhteystiedot
  Henkilöstö
  Linkkejä
  Vapaita työpaikkoja
  Tilaa vuokrattavana

Minkälaista kiropraktinen hoito on?

Minkälaista kiropraktinen hoito on?

Kiropraktiikka on kolmanneksi suurin terveydenhuollon ala maailmassa.

Kiropraktiikka on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan ja ehkäisemään toimintahäiriöitä, joita esiintyy ihmisen nivelissä ja tukirangassa. Näitä nikamien virheasentoja, jotka aiheuttavat lihasjännitystä ja painetta hermostoon voidaan kiropraktiikassa kutsua nikamalukoiksi, nivelen toimintahäiriöiksi, fasettilukoiksi tai subluksaatioksi.

Erityistä huomiota kiinnitetään nikamien, lihasten ja hermoston välisiin vaikutusmekanismeihin.

Potilaan kivut pyritään poistamaan ja toimintakyky palauttamaan erilaisilla manipulaatio- ja pehmytkudostekniikoilla. Tarkoitukseen kehitetyillä hoitopöydillä on keskeinen merkitys hoidon onnistumiselle. Nikamien manipulaatio ei ole kivuliasta oikein tehtynä. Kiropraktikko on saanut pitkän ja kattavan koulutuksen manipulaatiohoidon suorittamiseen. Hoidon aikana käytetään usein myös triggeripiste hoitoa, jossa triggeripisteiden painamisella pyritään laukaisemaan lihasten jännitystiloja, särkyä ja kipua. Myös erilaiset lihasten venytykset kuuluvat tarpeen vaatiessa hoidon yhteyteen.

Koulutettu kiropraktikko tutkii ja hoitaa käsillään. Vaivan diagnosoinnissa käytetään tietysti erilaisia tutkimusvälineitä kuten refleksivasaraa, verenpainemittaria, stetoskooppia keuhkojen ja sydämen kuunteluun, erilaisia ihotunnon tutkimiseen tarvittavia välineitä ja muita perinteiseen lääketieteelliseen tutkimukseenkin käytettäviä välineitä. Tutkimuksessa tehdään myös erilaisia kiropraktisia, ortopedisia ja neurologisia testejä.

Kiropraktikko tunnustelee niveliä ja avaa erilaisilla otteilla ja liikkeillä niissä olevia lukkiumia. Hoitopöytää käytetään apuna, jotta käsittelyyn saataisiin lisää tarkkuutta eikä potilasta tarvitsisi rasittaa turhaan. Hoidon aikana kuuluvat naksahdukset johtuvat nivelpussista vapautuvasta paineesta. Äänellä ei ole hoidossa olennaista merkitystä. Hoito ei oikein suoritettuna ole kivuliasta, vaan hoidettavalle tulee vapautunut olo nivelien saadessa liikkua taas normaalisti. Nikamat eivät normaalielämässä mene pois paikoiltaan, eikä niitä kukaan laita takaisin paikoilleen. Pienellä liikkeellä ainoastaan korjataan nivelessä oleva lukkiuma ja siitä johtuva toimintahäiriö. Tämän jälkeen nivelen toiminta normalisoituu ja sitä ympäröivät lihakset ja hermosto voivat taas toimia vapaasti.

Varaa aikasi arkisin klo 8-16:

Helsinki 09 6689530
Turku 02 2341411
Vaasa 06 3210700
Rauma 045 2745566
Salo 045 2776362

Hoitohinta:
70-80€ / käynti
,
(kysy myös hoitojaksoistamme, joissa yksittäisen hoidon hinta on edullisempi)

Maksutavat: Kaikki yleisesti hyväksytyt pankki- ja luottokortit sekä laskutus sopimusasiakkaille.

Apua urheilijalle!

Selkä on vaivannut minua muutaman kerran urheilu-urani aikana, mutta 2008 loukkaisin selän harjoituksissa todella pahasti: hyppysuoritukseni jälkeen en enää saanut selkääni suoraksi ja valtava kipu iski selkääni.

[Lue lisää]

Mistä kaikki alkoi...

Kimmo Heinonen ja Kim Roslin lähtivät samanaikaisesti vuonna 1989 opiskelemaan kiropraktiikkaa Englantiin, missä tulevat yhtiökumppanit tapasivat toisensa ensimmäisen kerran.

[Lue lisää]